Pasty kanapkowe

Pasta jajeczna z awokado

17:20



Składniki:

  • dwa jaja ugotowane na twardo
  • pół dojrzałego (miękkiego) awokado 
  • ząbek czosnku
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżka majonezu
  • sok z połowy limonki
  • sól
  • pieprz
  • garść posiekanego szczypiorku 
  • dodatkowo pieczywo i czarny sezam
Jaja gotujemy na twardo. Awokado obieramy i kroimy w kostkę, od razu polewamy sokiem z limonki aby nie zrobiło się ciemne. Dodajemy posiekany drobno ząbek czosnku i doprawiamy solą. Jaja kroimy w kostkę. Mieszamy (lub ugniatamy widelcem) z awokado i czosnkiem. Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy oliwę oraz majonez. Dokładnie mieszamy. Podajemy z ulubionym pieczywem posypane szczypiorkiem i czarnym sezamem. Połowę szczypiorku można wymieszać z pastą wcześniej. Gotowe! 


Zobacz także

0 komentarze