Pyszne, zdrowe i pożywne śniadanie. Czego chcieć więcej!? Ja uwielbiam... :)

Składniki:
  • 10 łyżek kaszy jaglanej
  • 1 i 1/2 szklanki mleka 0,5%
  • 1/2 puszki mleka kokosowego
  • 4 łyżki miodu wrzosowego
  • 3/4 szklanki świeżej żurawiny
  • 2 łyżki wody
  • płatki migdałów
Kaszę jaglaną gotujemy w mleku i połowie podanego mleka kokosowego około 20 minut, po tym czasie do ugotowanej jaglanki dodajemy 2 łyżki miodu oraz resztę mleka kokosowego. Dokładnie mieszamy i odstawiamy. W tym czasie gotujemy żurawinę z wodą i miodem. Kiedy żurawina całkowicie popęka, należy ją gotować jeszcze 2-3 minuty. Po tym czasie powinniśmy otrzymać dość gęstą "konfiturę" żurawinową. Jaglankę podajemy z żurawiną, całość posypaną płatkami migdałów. Żurawina świetnie przełamuje słodycz i monotonię ugotowanej kaszy.


1 komentarz: