Ostatnio, przez przypadek, nagotowało mi się za dużo kaszy jaglanej. Nie miałam za bardzo chęci ani głowy do tego by od razu ją wykorzystać ale wiedziałam, że sprawdzi się idealnie na śniadanie kolejnego dnia.
Kasza jaglana to bogactwo witamin i minerałów- nie jest to nic odkrywczego. Warto ją włączyć do swojego menu.

Składniki:
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej na wodzie
  • 1/4 szklanki mleka
  • 3 łyżki mleka kokosowego
  • 2 łyżki miodu (u mnie miód z granata)
  • owoce do podania: np. ananas + daktyle, granat + maliny, karmelizowane w miodzie czarne porzeczki*
Ugotowaną kaszę jaglaną (moja była zimna, gdyż stała dzień w lodówce) mieszamy z mlekiem i gotujemy na małym ogniu by ją podgrzać. Dodajemy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy. Tuż przed podaniem do jaglanki dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Przekładamy do miseczek, dekorujemy wybranymi owocami.

Smacznego, Klaudia

*wszystkie powyższe połączenia dodatków zostały przeze mnie przetestowane, dlatego też polecam właśnie takie


1 komentarz: