8 zielonych szparagów, gotujemy w osolonej wodzie 5-6 minut
1/4 awokado, kroimy w plasterki
garść roszponki
4 plastry szynki parmeńskiej
sól, pieprz
oliwa z oliwek
Ugotowane szparagi, po dwa, oraz kawałek awodako zawijamy w plaster szynki parmeńskiej. Na talerzu kładziemy odrobinę roszponki, zawinięte szparagi. Całość doprawiamy solą i pieprzem, polewamy oliwą z oliwek i gotowe.
Z zawodu jestem dietetykiem. Z miłości do jedzenia gotuję i prowadzę bloga. Po godzinach zajmuje się fotografią kulinarną. Kocham Włochy, podróże z i pod prąd, Prosecco i Dawida Podsiadło! Ugotowane potrawy uwieczniam na zdjęciach, o ile nie zostaną pochłonięte przez wygłodniałych gapiów...
4 komentarze
Też takie robimy! :) Tylko bez awokado ale czemu nie, nastepnym razem bedzie z awokado
OdpowiedzUsuńWypróbujcie koniecznie z awokado! :)
UsuńAwokado obowiązkowo !!! :-)
UsuńKoniecznie! :)
Usuń