Składniki (na dwie porcje):
- 1 szklanka mąki (ja użyłam orkiszowej razowej, ale może być pszenna)
- 2 jaja
- szczypta soli
- 1 opakowanie kremowego serka o smaku wiśni i żurawiny (użyłam Almette)
- 250 gram czereśni, umytych i wydrylowanych
- 50 gram masła
- szczypta cynamonu
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 3-4 łyżki płatków migdałów
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cynamon, cukier trzcinowy oraz płatki migdałów. Ugotowane ravioli podajemy z masłem i dodatkami. Gotowe!
2 komentarze
Oryginalne danie! Lubię takie :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
O, bardzo fajny pomysł na słodkie ravioli. i jeszcze do tego czereśnie, cynamon i migdały... mniam
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
www.kornikwkuchni.blogspot.com