Kanapki

Bruschetta z pomidorami, truskawkami, bazylią i fetą

08:00


Dziwne, ekstrawaganckie a zarazem bardzo udane połączenie. Smaku tej potrawy nie da się odgadnąć ale jest on bardzo udany. Polecam zrobić tą potrawę póki sezon na truskawki trwa.

Składniki:
  • 1 bagietka
  • 1 pomidor malinowy
  • 100 gram świeżych truskawek
  • 1/2 pęczka bazylii
  • szczypta soli oraz pieprzu
  • łyżka oliwy z oliwek
  • ser feta
Pomidora obieramy ze skórki, pozbawiamy nasion i drobno kroimy. Truskawki pozbawiamy szypułek i również drobno kroimy. Bazylię siekamy. Składniki mieszamy, doprawiamy niewielką ilością soli oraz pieprzu, dodajemy oliwę. Bagietkę kroimy, rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy na niej pieczywo. Na chrupiące kromki nakładamy część pomidorowo-truskawkowej mieszanki oraz kawałki fety. Podajemy od razu.


Zobacz także

3 komentarze

  1. Jeszcze nie próbowałam fety z truskawkami, ale to musi być pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W pierwszej chwili sama nie byłam przekonana co do tego połączenia ale wyszło obłędnie dobre! :)

      Usuń