Na słodko

Kokosowy pudding z tapioki z jagodami

08:00



Lubię takie śniadania kiedy jest słodko, zdrowo i bardzo smacznie. Kochani polecam, danie robi się samo!

Składniki (2 duże lub 4 mniejsze porcje):
  • 1/2 szklanki tapioki
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 szklanka mleka krowiego
  • 2 łyżki cukru
  • garść świeżych jagód
  • opcjonalnie syrop klonowy do podania
Tapiokę zalewamy mlekiem i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie gotujemy 15 minut na wolnym ogniu (powinna całkowicie wchłonąć płyn) i w zależności od tego czy wolimy zjeść ją na ciepło czy na zimno przekładamy do pucharków i spożywamy od razu lub wkładamy do lodówki na noc. Dekorujemy świeżymi jagodami i polewamy syropem klonowym jeśli lubimy bardzo słodkie dania.

Smacznego, Klaudia


Propozycja podania tapioki z musem truskawkowo- różanym

Zobacz także

2 komentarze