Prosta w przygotowaniu i lekka. Uwielbiam takie warzywne zupki. Kto lub kalafiora i koperek z pewnością pokocha ją tak samo jak i ja! :)

Składniki:

  • pół kalafiora
  • pęczek koperku
  • trzy marchewki
  • litr bulionu
  • sól 
  • pieprz
  • szczypta chili w płatkach
  • szczypta oregano
  • dwa liście laurowe
  • ziele angielskie
Kalafiora dzielimy na różyczki, marchewkę kroimy w talarki. Warzywa wrzucamy do garnka, wlewamy bulion, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, chili w płatkach, oregano i gotujemy około 30 minut.  Po tym czasie warzywa powinny być już miękkie wyłączamy gaz i dodajemy posiekany drobno koperek. Odstawiamy na pięć minut aby zupa przeszła smakiem koperku.

Smacznego, Klaudia.


 

Brak komentarzy