Słodkie śniadanie to coś co lubię od czasu do czasu wprowadzić do naszego menu. Tutaj połączenie słodkiej jaglanki z diabelsko kwaśnym agrestem jest wprost idealne na letni poranek.

Składniki:
  • 1/2 szklanki płatków jaglanych
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 laski wanilii
  • 1 szklanka umytego agrestu
  • 2 łyżki miodu/cukru/syropu z agawy
  • 1 łyżka masła
Płatki jaglane gotujemy w mleku, z dodatkiem łyżki miodu oraz ziarenek wanilii, 5-6 minut od momentu zagotowania, następnie odstawiamy na 5 minut by wchłonęły resztę płynu. Na maśle dusimy agrest 3-4 minuty, dodajemy miód i mieszamy dokładnie. Jaglankę podajemy z duszonym agrestem.

Smacznego, Klaudia


2 komentarze:

  1. Hej, Twój blog został przeze mnie nominowany do Liebster Blog Award. Jeśli chcesz dołączyć do zabawy zapraszam na mojego bloga - Bibimini smakuje po więcej informacji :)

    OdpowiedzUsuń