Jaglankę lubię w każdej postaci i zawsze mi smakuje, jednak ta wyjątkowo skradła moje podniebienie. Przede3 wszystkim ze względu na jej sposób przyrządzenia. Lekka, kremowa i delikatna. To z pewnością jej cechy, które powodują, iż staje się ona wyjątkowym posiłkiem. Jeśli tak jak ja lubcie jaglankę, to serdecznie polecam Wam ten przepis.

Składniki (na 2 porcje):
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka
  • 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki dżemu pomarańczowego
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • 1 wyfiletowana pomarańcza
  • 2 łyżki syropu klonowego
Kaszę jaglaną gotujemy w podanej ilości mleka do momentu aż ta wchłonie płyn całkowicie. Następnie mieszamy ugotowaną kaszę z jogurtem, dżemem, sokiem i syropem klonowym. Przekładamy kaszę do miseczek i dekorujemy wyfiletowaną pomarańczą.

Smacznego, Klaudia.


Brak komentarzy