Prosta, zdrowa sałatka z komosy ryżowej z papryką zieloną, pomidorem oraz awokado. Z dodatkiem dużej ilości soku z limonki i olejem z pestek dyni.

Składniki (na 1 porcje):
  • 1/2 szklaki ugotowanej komosy ryżowej
  • 1/2 papryki zielonej
  • 1/4 awokado
  • 1 pomidor obrany ze skórki i pozbawiony nasion
  • 1/2 soku z limonki
  • 1 łyżka oleju z pestek dyni
  • szczypta soli i pieprzu
Paprykę, pomidora i awokado kroję w drobną kostkę. Składniki mieszam dokładnie, doprawiam. Chłodzę sałatkę w lodówce lub spożywam od razu. Idealna na lunch.

Wartość odżywcza całego dania
Wartość energetyczna: 327 kcal
Białko: 7,8 g
Tłuszcze: 19,1 g
Węglowodany: 28,7 g
Błonnik: 7,5 g

Smacznego, Klaudia.

2 komentarze: