Kasza

Kasza jaglana z masłem orzechowym

08:30


Pyszne śniadania w stylu fit to moja specjalność. Uwielbiam delikatną kaszę jaglaną w towarzystwie słodkich dodatków, owoców i bakalii. Ugotowana na mleku kasza, z dodatkiem łyżki masła orzechowego, syropu klonowego z pysznym sosem z masła orzechowego oraz jabłkiem, jagodami goji i płatkami migdałów to idealna propozycja dla wszystkich tych, którym zależy by dostarczać swojemu organizmowi "dobre", to najbardziej wartościowe, paliwo już od samego rana. 

Składniki (na 2 porcje):

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej 
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego 
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2-3 łyżki syropu klonowego
Sos z masła orzechowego:
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1/3 szklanki mleka 
  • 1 łyżka syropu klonowego
Dodatkowo:
  • płatki migdałów 
  • jagody goji 
  • jabłko
Kaszę gotuję w mleku z syropem klonowym i masłem orzechowym do miękkości. Miksuję z jogurtem naturalnym na gładki krem. Masło orzechowe podgrzewam z mlekiem i syropem klonowym do połączenia składników, tworząc sos. Podaję porcję owsianki z sosem, jabłkiem, płatkami migdałów i jagodami goji. 

Smacznego, Klaudia.


Zobacz także

2 komentarze