Na słodko

Bananowe placuszki bez glutenu z malinami i ananasem

08:30


Uwielbiam bawić się fotografią kulinarną i stylistyką dań co pewnie da się zauważyć na moim blogu. Kiedy dania są śliczne i cudnie się prezentują wystarczy prosta fotografia, która odda cały ich urok. Tak jak w tym wypadku. Proste placuszki na bazie zmiksowanego banana i jajek, usmażone i podane z malinami z ogródka mojej wspaniałej babci w miseczce z ananasa, nie z ogródka babci :P Zdrowie, proste danie, które zachwyca smakiem oraz wyglądem. A to wszystko w imię zasady, którą wyznaję od lat.. jemy oczami! 

Składniki:

  • 1 banan
  • 2 jaja 
  • olej do smażenia
  • maliny 
  • cały ananas
  • ziarenka wanilii 
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 
Banana miksuję z jajkami i proszkiem do pieczenia na gładką masę. Na rozgrzanym oleju smażę niewielkie placuszki po minucie z każdej strony. Ananasa kroję wzdłuż na pół i wydrążam środek. Miąższ kroję w kostkę. Placuszki podaję z ananasem i malinami w wydrążonej połówce owocu. Można polać syropem klonowym i podać z jogurtem. 

Smacznego, Klaudia. 




Zobacz także

0 komentarze