Strony

środa, 15 listopada 2017

Żytni chlebek bananowy



Pyszne i proste ciasto w formie chlebka bananowego na bazie mąki żytniej. Lekki, wilgotny i smaczny deser. Idealny do kawy.

Składniki (na prostokątną formę keksową):

  • 4 banany 
  • 3 jajka 
  • 2 szklanki mąki żytniej 
  • 75 gram masła 
  • 3/4 szklanki cukru 
  • łyżeczka proszku do pieczenia 
  • płatki migdałów do posypania wierzchu ciasta 
Banany zmiksuj z jajkami, rozpuszczonym masłem i cukrem. Wymieszaj z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto przełóż do formy i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni 55 minut. Studź na kratce. Krój po wystudzeniu.

Smacznego, Klaudia.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz