Delikatna, słodka i orientalna. Kasza jaglana gotowana w mleku kokosowym z imbirem świeżym i otartą skórką z limonki. Z dodatkiem mango, borówek oraz kiwi. Właściwie sama nie spodziewałam się, że będzie aż tak smaczna. 

Składniki (na 2 porcje):

  • 100 g kaszy jaglanej 
  • 1 szklanka mleka 2 %
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego 
  • 1 łyżka stewii 
  • skórka otarta z jednej limonki 
  • 2 cm imbiru 
  • 1/2 szklanki borówek 
  • 1/2 mango 
  • 1 kiwi 
Kaszę jaglaną gotuję w mleku krowim oraz mleku kokosowym z dodatkiem posiekanego drobno imbiru oraz skórką z limonki około 12 minut na wolnym ogniu, następnie odstawiam na kilka minut, by kasza wchłonęła resztę płynu. Po ugotowaniu słodzę kaszę jaglaną stewią. Ugotowaną i ciepłą zarazem kaszę podaję z borówkami, pokrojonym mango i kiwi. 

Smacznego, Klaudia!





Brak komentarzy