Dziwne, ekstrawaganckie a zarazem bardzo udane połączenie. Smaku tej potrawy nie da się odgadnąć ale jest on bardzo udany. Polecam zrobić tą potrawę póki sezon na truskawki trwa.
Składniki:
- 1 bagietka
- 1 pomidor malinowy
- 100 gram świeżych truskawek
- 1/2 pęczka bazylii
- szczypta soli oraz pieprzu
- łyżka oliwy z oliwek
- ser feta
Pomidora obieramy ze skórki, pozbawiamy nasion i drobno kroimy. Truskawki pozbawiamy szypułek i również drobno kroimy. Bazylię siekamy. Składniki mieszamy, doprawiamy niewielką ilością soli oraz pieprzu, dodajemy oliwę. Bagietkę kroimy, rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy na niej pieczywo. Na chrupiące kromki nakładamy część pomidorowo-truskawkowej mieszanki oraz kawałki fety. Podajemy od razu.
Jeszcze nie próbowałam fety z truskawkami, ale to musi być pyszne:)
OdpowiedzUsuńW pierwszej chwili sama nie byłam przekonana co do tego połączenia ale wyszło obłędnie dobre! :)
UsuńInspirująco :)
OdpowiedzUsuń