Strony

poniedziałek, 18 sierpnia 2014

Cieciorka do chrupania



Każdy chyba lubi coś chrupać, czy to podczas oglądania filmu lub kiedy przyjdą do nas sąsiedzi wieczorem. Powszechnie wiadomo, że wszystkie słone przekąski dostępne w sklepie nie są zbyt zdrowe. Dlatego ja wymyśliłam własną przekąskę. Ciecierzycę w przyprawach. Polecam.

Składniki:
  • garść lub dwie ciecierzycy z puszki. Jeśli użyjesz suchej należy ją wymoczyć całą noc w wodzie, następnie gotować przez 1-2 godziny do miękkości, najlepiej bez soli.
  • szczypta chilli
  • szczypta słodkiej papryki w proszku
  • szczypta soli
  • szczypta curry
Ciecierzycę mieszamy z przyprawami (wszystkimi prócz soli) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 25-30 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika odstawiamy by trochę przestygła i doprawiamy szczyptą soli. Gotowe!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz