Sałatki uwielbiam i to wie każdy, kto choć kilka razy odwiedził tego bloga. Wystarczy kilka składników by stworzyć idealne na śniadanie, lunch czy lekką kolację. Warto w takim przypadku mieć gdzieś w zanadrzu jednego pieczonego buraka, kawałek awokado czy wszechstronnie używanej szynki parmeńskiej, która uratuje z opresji każde danie i nada mu wykwintności. Całość uwieńczona jest pysznym dressingiem, który podkreśla słodycz i dymny posmak buraka i nada całości odpowiedniego smaku.
- garść rukoli
- 1/2 awokado
- 1 pieczony burak (1 godzina, 200 stopni)
- 3 plastry szynki parmeńskiej
- dressing: 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżka syropu klonowego, 1 łyżka soku z limonki, sól i pieprz
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz