- 500 gram piersi kurczaka
- 1 duży batat (lub 2-3 ziemniaki)
- 500 gram dyni, po obraniu
- 1 puszka pomidorów
- 1/2 puszki mleka kokosowego
- 2 łyżki zielonej pasty curry
- łyżka oleju sezamowego
- sól
- pieprz
- 1/2 szklanki bulionu
- do podania: ryż cytrynowy z dodatkiem tymianku, ryż biały bez dodatków lub pita
Na oleju sezamowym smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka. Doprawiamy go solą i pieprzem. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę batata oraz dynię. Wlewamy bulion, dodajemy pomidory z puszki i całość dusimy kilkanaście minut aż warzywa zmiękną. Dodajemy pastę curry, mleko kokosowe i gotujemy całość jeszcze chwilę. Doprawiamy solą i pieprzem, jeśli jest taka konieczność. Podajemy z ryżem lub pitą, gotowe!
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz