Pierwszy raz miałam w dłoniach doradę, postanowiłam więc, że nie popsuję tego spotkania niczym. Wybrałam proste i oczywiste składniki czyli cytrynę i koper, które świetnie podkreślają smak ryby. Pieczona dorada smakowała niesamowicie, pewnie jeszcze nie raz będę ją przyrządzała. By nieco ożywić to danie postanowiłam podać rybę z prostą salsą z pomarańczowych pomidorów, awokado i natki pietruszki. By danie było bardziej treściwe można podać je z kaszą gryczaną paloną. Polecam jeść ryby, te bardziej i mniej popularne. Nie tylko od święta..
Składniki (na 2-4 porcje):
- 2 średnie dorady
- 1 cytryna
- 1-2 pęczki kopru
- sól i pieprz
- 1 awokado
- 2 pomarańczowe pomidory
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz