Składniki (na 1 porcję):
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1/2 szklanki wody
- 100 gram jogurtu naturalnego
- 1 łyżka nasion chia
- 1 marakuja
- 1 łodyga rabarbaru
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka masła
Płatki owsiane zalewam wodą i odstawiam do lodówki na całą noc. Jogurt naturalny mieszam z nasionami chia i również odstawiam do lodówki na całą noc. Kolejnego dnia rano mieszam napęczniałe płatki z puddingiem chia. Rabarbar obieram, kroję na mniejsze kawałki i wrzucam na rozgrzaną patelnię z dodatkiem masła. Całość chwilę smażę, dodaję cukier i duszę do momentu jego rozpuszczenia. Płatki podaję z karmelizowanym rabarbarem i marakują.
Smacznego, Klaudia.
Uwielbiam takie owsianki, dzięki za rabarbarową inspirację! Gdzie dostałaś marakuję?
OdpowiedzUsuńO dziwo ostatnio w Lidlu była marakuja w sprzedaży! :)
Usuń