Składniki (na 1 porcję):
- 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- garść świeżego szpinaku
- 150 gram obranej cukinii
- garść świeżej mięty i bazylii
- szczypta soli i pieprzu
- 1 szalotka
- 1 ząbek czosnku
- pomidorki koktajlowe wedle uznania
- łyżka oleju do smażenia
Na oleju smażę posiekaną szalotkę i czosnek. Dodaję pokrojoną w kostkę cukinię i smażę całość przez 3-4 minuty. Dodaję kaszę ugotowaną kaszę jaglaną i smażę do podgrzania kaszy. Do pozostałych składników dodaję szpinak oraz posiekane świeże zioła. Całość doprawiam szczyptą soli i pieprzu. Na koniec smażenia dodaje pokrojone pomidorki koktajlowe. Danie smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz