Składniki (na 2 porcje):
- 1 i 1/2 szklanki mleka roślinnego
- 3-4 daktyle
- 1 łyżka nasion chia
- 1 łyżka sproszkowanego korzenia maca
- 1 łyżka cukru kokosowego bio
- 1 banan
- 1 łyżeczka kakao
- 3 łyżki kawy zbożowej Inka klasyczna
- skórka otarta z połowy pomarańczy
Mleko gotuję i ściągam z ognia. Zaparzam w nim kawę, dodaję kakao, maca, skórkę z pomarańczy, cukier kokosowy i wrzucam daktyle oraz chia. Odstawiam na kilka minut. Po tym czasie miksuję z bananem na gładki koktajl. Podaję od razu lub po schłodzeniu.
Smacznego, Klaudia!
wygląda pysznie, a skład zachęca do spróbowania... gratuluję wyróżnienia w konkursie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń