Składniki (na 2 porcje):
- 300 gram schabu lub karkówki
- przyprawy: majeranek, wędzona papryka, kolendra mielona, sól i pieprz
- 1/2 papryki czerwonej
- 1 marchewki
- 5-6 ziemniaków młodych
- natka pietruszki
- cebula czerwona
- kilka różyczek brokuł
- łyżka oliwy z oliwek
Mięso i warzywa kroję w kostkę. Całość doprawiam majerankiem, papryką, kolendrą, solą i pieprzem. Polewam łyżką oliwy z oliwek. Papier do pieczenia kroję na dwa duże kwadraty, na śrdoku każdego z nich umieszczam mięso i porcję warzyw, dodaję natkę pietruszki i zamykam papiloty ciasno je zwijając, tak by nie pozostała wolna przestrzeń. Tak przygotowane sakiewki umieszczam w piekarniku nagrzanym do 170 stopni i piekę 75 minut. Po tym czasie wyciągam danie i podaję od razu.
Smacznego, Klaudia!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz