Banalnie prosta ale przesmaczna przy tym sałatka na bazie ugotowanej kaszy jaglanej, sera feta oraz fioletowych winogron, płatków migdałów i dużej ilość natki pietruszki z dressingiem cytrynowym. Słuszna porcja sałatki idealna na obiad lub kolację. Taka Sopocka wariacja dla tych co to chcą być FIT! Najlepiej smakuje po dlugiej wycieczce rowerowej, serio.
Składniki (na 2 porcje):
- 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 250 gram fioletowych winogron
- 100 gram sera feta
- 2 łyżki płatków migdałów
- garść natki pietruszki
- 1 ogórek zielony
- cytrynowy dressing: 2 łyżki lnianego oleju, sok z połowy cytryny, łyżeczka miodu, sól i pieprz
Winogrona kroję na pół, fetę i ogórka w kostkę a migdały prażę na suchej patelni. Składniki dressingu mieszam. Wszystkie składniki mieszam w misce z dressingiem, podaję od razu lub po schłodzeniu.
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz