Składniki:
- 1/2 szklanki suchej kaszy pęczak+ 1 szklanka wody
- 1/2 szklanki ugotowanej soczewicy czerwonej (lub ciecierzycy)
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 papryki zielonej
- 1/4 pęczka natki pietruszki
- 1/2 awokado
- garść orzechów nerkowca (lub włoskich)
- 25 gram sera feta
- 1/3 ogórka
- sól
- pieprz
W podanej ilości wody gotujemy kaszę. Paprykę,awokado i ogórka kroimy w kostkę. Orzechy i zioła drobno siekamy. Ugotowaną kaszę, soczewicę i pokrojone w kostkę warzywa oraz zioła i orzechy mieszamy dokładnie w misce, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy rozkruszony ser feta i dokładnie mieszamy całość. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub podajemy od razu.
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz