Składniki (na dwie porcje):
- garść rukoli
- 50 gram wędzonego łososia
- 5 pomidorków daktylowych
- 2 jaja
- 2 łyżki oleju z orzechów włoskich
- garść migdałów lub innych ulubionych orzechów
- 1/4 papryki zielonej
- 1/4 papryki czerwonej
- szczypta soli
- opcjonalnie do sałatki można dodać pokruszoną fetę, ja pominęłam
Na patelni prażymy migdały z dodatkiem szczypty soli. Rukolę myjemy, paprykę kroimy w kostkę, pomidorki na pół. Jaja gotujemy na półmiękko (około 6,5-7 minut) i kroimy na pół. Rukolę układamy na talerzu, posypujemy pokrojoną papryką oraz pomidorkami. Dodajemy porwane kawałki wędzonego łososia. Teraz całość posypujemy posiekanymi migdałami i polewamy olejem z orzechów włoskich.
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz