Składniki (na 2 porcje):
- 3 jajka
- 50 gram sera mozzarella
- 5-6 pieczarek
- 1 mała cukinia
- 3-4 kwiaty cukinii
- szczypta soli, pieprzu i ziół prowansalskich
- oliwa z oliwek
- masło do wysmarowania kokilek
Na oliwie z oliwek smażę pokrojoną w kostkę cukinię i pieczarki do zarumienienia. Doprawiam solą, pieprzem i ziołami. Ser kroję w plastry a jajka roztrzepuję w misce. Kwiaty cukinii myję i kroję wzdłuż na pół. Smażone warzywa mieszam z roztrzepanymi jajkami i przelewam do wysmarowanych masłem dwóch kokilek. Na wierzchu układam pokrojoną mozzarellę oraz kwiaty cukinii. Danie piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 25 minut, do momentu aż jajka będą ścięte. Podaję od razu.
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz