Chociaż jestem fanką wytrawnych śniadań, to czasami lubię zjeść fajne naleśniki lub właśnie jaglankę, najlepiej gotowaną w mleku kokosowym. Lekkie, orzeźwiające i zdrowe śniadanie. Gotowana w mleku kokosowym z wiórkami kokosowymi kasza jaglana z dodatkiem ananasa to dość tropikalne połączenie, jednak bardzo pyszne. Takie, że bez problemu można dobrze zacząć dzień!
Składniki (na 1 porcję):
- 5 łyżek kaszy jaglanej
- 200 ml mleka kokosowego
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1/2 szklanki borówek
- 3 plastry ananasa marynowanego
- łyżka płatków migdałów
- kilka malin
Kaszę jaglaną opłucz w wodzie i gotuj w mleku kokosowym z wiórkami kokosowymi oraz syropem klonowym do momentu aż ta wchłonie płyn. Przełóż jaglankę do miseczki i dekoruj owocami, pokrojonym ananasem i posyp płatkami migdałów.
Smacznego, Klaudia
Brak komentarzy