Ulubiona pora roku, nie tylko ze względu na słoneczną pogodę (serio, nad morzem nadal wczesna, zimna wiosna, brrrrr), ale także ze względu na truskawki i szparagi, które uwielbiam. Dlatego dzisiaj mam dla Was rewelacyjny przepis na jaglankę na wypasie z dodatkiem masła orzechowego, posłodzoną bananem z pistacjami i truskawkami. Really tasty!
Składniki (na 2 porcje):
- 1 banan
- 5 łyżek kaszy jaglanej suchej
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka masła orzechowego
- garść pistacji
- łyżka migdałów w słupkach
- 200 g truskawek
Kaszę jaglaną gotuj w mleku przez około 30 minut z dodatkiem drobno pokrojonego banana i masła orzechowego. Kasza jaglana ma być miękka a cała masa gęsta i słodka z powodu banana. Posiekaj pistacje i truskawki. Podaj porcję kaszy z truskawkami i pistacjami oraz migdałami.
Smacznego, Klaudia! :)
Dobry wieczór.
OdpowiedzUsuńNiedawno przekonałem się do jaglanki. Ale z truskawkami nie miałem okazji jeść jeszcze.
Zapraszam do siebie.
Pozdrawiam!
https://mozaikarzeczywistosci.blogspot.com
Z truskawkami i malinami jest pycha! :)
UsuńWitam :) Kasza jaglana gotowana na wodzie mi nie smakuje. Spróbuję na mleku :) Przepis sobie zapiszę.
OdpowiedzUsuńMożna dowolnie :) Smacznego!
Usuń