Pasty kanapkowe

Pasta z ciecierzycy i makreli

08:00

Pasta z ciecierzycy i makreli to bardzo ciekawy i przede wszystkim zdrowy dodatek do naszych kanapek. Dzięki ciecierzycy pasta nie jest mocno rybna i myślę, że posmakuje wielu osobom, nawet tym mniej przekonanym do jedzenia makreli- mimo, iż jest tak pyszna i zdrowa!
 
Składniki:
  • 100 gram ciecierzycy, ugotowanej lub z puszki
  • 150 gram makreli, pozbawionej skóry i ości
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek z dodatkiem chili
  • łyżka wody
 
Do pojemnika blendera wkładamy ugotowaną ciecierzycę, oliwę z oliwek, łyżkę wody oraz szczyptę soli. Blenderujemy na gładki mus. Dodajemy rybę i ponownie blenderujemy, by składniki się wymieszały. Doprawiamy solą i pieprzem.
Pastę możemy trzymać w lodówce nawet przez 3-4 dni.
 
Smacznego, Klaudia.
 

 
 




Zobacz także

1 komentarze

  1. Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!

    http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html

    OdpowiedzUsuń