Składniki:

  • 300 gram piersi z kurczaka
  • 150 gram szpinaku (ja użyłam mrożonego)
  • kilka łyżek musztardy dijon
  • pół cebuli
  • szczypta chili w płatkach
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • pół pęczka koperku 
  • garść świeżej bazylii
Pierś z kurczaka kroimy na 3 plastry i rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą, pieprzem, chili i posiekanym koperkiem oraz bazylią z każdej strony. Układamy na desce i każdy plaster smarujemy łyżeczką musztardy i układamy odrobinę szpinaku oraz kawałek cebuli. Zawijamy jak zrazy, możemy też przypiąć je wykałaczką choć ja uważam, że nie jest to konieczne. Naczynie żaroodporne smarujemy łyżeczką oliwy z oliwek tak by nic nam nie przywarło i układamy w nim nasze roladki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 35-40 minut. W połowie czasu pieczenia najlepiej obrócić roladki by równomiernie upiekły się z każdej strony. Smacznego!


Brak komentarzy