Składniki:
- 300 gram piersi z kurczaka
- 150 gram szpinaku (ja użyłam mrożonego)
- kilka łyżek musztardy dijon
- pół cebuli
- szczypta chili w płatkach
- sól
- pieprz
- łyżeczka oliwy z oliwek
- pół pęczka koperku
- garść świeżej bazylii
Pierś z kurczaka kroimy na 3 plastry i rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą, pieprzem, chili i posiekanym koperkiem oraz bazylią z każdej strony. Układamy na desce i każdy plaster smarujemy łyżeczką musztardy i układamy odrobinę szpinaku oraz kawałek cebuli. Zawijamy jak zrazy, możemy też przypiąć je wykałaczką choć ja uważam, że nie jest to konieczne. Naczynie żaroodporne smarujemy łyżeczką oliwy z oliwek tak by nic nam nie przywarło i układamy w nim nasze roladki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 35-40 minut. W połowie czasu pieczenia najlepiej obrócić roladki by równomiernie upiekły się z każdej strony. Smacznego!
Brak komentarzy