Składniki (na 2 -3 porcje):
- 4-5 łyżek ugotowanej kaszy gryczanej
- 4-5 mrożonych szparag zielonych
- kilka różyczek brokuł
- 4-5 łyżek mrożonego groszku
- 4 pieczarki
- szczypta soli, pieprzu, chili i kolendry mielonej
- 2 jaja
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 2-3 łyżki tartego sera
Szparagi i groszek rozmrażam. Rozgrzewam na patelni olej i smażę na nim posiekane szparagi zielone oraz umyte i obrane pieczarki. Brokuł kroją na mniejsze kawałki i podsmażam z resztą warzyw. Dodaję ugotowaną kaszę oraz groszek i doprawiam składniki solą, pieprzem, chili oraz kolendrą. Wbijam jajka, posypuję serem i przykrywam pokrywą patelnię. Smażę danie na wolnym ogniu jeszcze 2 minuty. Ściągam z ognia i podaję od razu.
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy