Nasze inspiracje

Cieciorka do chrupania

10:46



Każdy chyba lubi coś chrupać, czy to podczas oglądania filmu lub kiedy przyjdą do nas sąsiedzi wieczorem. Powszechnie wiadomo, że wszystkie słone przekąski dostępne w sklepie nie są zbyt zdrowe. Dlatego ja wymyśliłam własną przekąskę. Ciecierzycę w przyprawach. Polecam.

Składniki:
  • garść lub dwie ciecierzycy z puszki. Jeśli użyjesz suchej należy ją wymoczyć całą noc w wodzie, następnie gotować przez 1-2 godziny do miękkości, najlepiej bez soli.
  • szczypta chilli
  • szczypta słodkiej papryki w proszku
  • szczypta soli
  • szczypta curry
Ciecierzycę mieszamy z przyprawami (wszystkimi prócz soli) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 25-30 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika odstawiamy by trochę przestygła i doprawiamy szczyptą soli. Gotowe!




Zobacz także

0 komentarze