Proste danie jednogarnkowe, zdrowe i pożywne. Zapiekane ziemniaki, brukselka i fasolka szparagowa z udkami to danie, które zachwyci Was smakiem i prostotą przygotowania. Polecam
Składniki (na 2-3 porcje):
- 300 gram małych, obranych w całości ziemniaków
- 150 gram brukselki
- dwa ząbki czosnku
- garść zielonej fasolki szparagowej
- por
- 5 udek z kurczaka
- 2 szklanki bulionu
- rozmaryn
- sól
- pieprz
- oregano
Ziemniaki, brukselkę, fasolkę i por układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, oregano i rozmarynem kurczaka. Układamy na warzywach w naczyniu żaroodpornym, dodajemy dwa rozgniecione ząbki czosnku i zalewamy wszystko bulionem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 1 godzinę i 20 minut, gdy bulion wyparuje należy dolać go jeszcze trochę. Po tym czasie udka powinny być gotowe.
Smacznego, Klaudia.
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy