Pyszna i pożywna sałatka, która zasmakuje nawet najbardziej wybrednym podniebieniom. Dla mnie to numer jeden jeśli chodzi o posiłki na lunch w pracy. Smaczna zarówno na ciepło, zaraz po przygotowaniu, jak i na zimno.

Składniki (2 porcje):
  • 150 gram piersi kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 średniego batata, pokrojonego w plastry
  • 1 mini ogórek lub 1/4 normalnego ogórka
  • 1/2 awokado
  • 40 gram gorgonzoli
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • sól, pieprz, papryka wędzona w proszku
  • roszponka
Pierś kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Na oliwie z oliwek smażymy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka oraz plastry batata. Na koniec grillowania doprawiamy batata solą i pieprzem. Na talerzach układamy roszponkę, grillowane bataty, pokrojone awokado oraz ogórka. Dodajemy pierś kurczaka oraz pokruszony w dłoniach ser. Całość polewamy olejem lnianym.

Smacznego, Klaudia.


Brak komentarzy