Delikatna, słodka i orientalna. Kasza jaglana gotowana w mleku kokosowym z imbirem świeżym i otartą skórką z limonki. Z dodatkiem mango, borówek oraz kiwi. Właściwie sama nie spodziewałam się, że będzie aż tak smaczna.
Składniki (na 2 porcje):
- 100 g kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka 2 %
- 1/2 szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżka stewii
- skórka otarta z jednej limonki
- 2 cm imbiru
- 1/2 szklanki borówek
- 1/2 mango
- 1 kiwi
Kaszę jaglaną gotuję w mleku krowim oraz mleku kokosowym z dodatkiem posiekanego drobno imbiru oraz skórką z limonki około 12 minut na wolnym ogniu, następnie odstawiam na kilka minut, by kasza wchłonęła resztę płynu. Po ugotowaniu słodzę kaszę jaglaną stewią. Ugotowaną i ciepłą zarazem kaszę podaję z borówkami, pokrojonym mango i kiwi.
Smacznego, Klaudia!
Brak komentarzy