Kolejny pomysł na smaczną komosankę ugotowaną na mleku z dodatkiem mrożonych truskawek i wody różanej w towarzystwie dużej ilości granatu odrobiny granoli. Według mnie jest to śniadanie idealne!

Składniki (na 2 porcje):
  • 1/2 szklanki suchej komosy ryżowej
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 300 gram mrożonych truskawek
  • 1 łyżka wody różanej
  • 2 łyżki miodu
  • 1/2 granatu
  • 2 łyżki gotowej granoli
Komosę gotuję w mleku do momentu aż ta wchłonie płyn całkowicie. W tym czasie truskawki rozmrażam, gotując je z niewielką ilością wody oraz wody różanej aż staną się miękkie a płyn częściowo odparuje. Kilka łyżek powstałego syropu odkładam, natomiast ugotowaną w mleku komosę, jogurt naturalny, miód i truskawki miksuję do połączenia. Podaję od razu lub po schłodzeniu w towarzystwie pestek granatu i granoli. Polewam komosankę syropem truskawkowo- różanym.

Smacznego, Klaudia.


Brak komentarzy