Miałam okazję być posiadaczką kupnej masy makowej i powiem szczerze, że tej domowej nie dorasta do pięt. Z racji tego, że nie mam w domu maszynki do mielenia musiałam sobie poradzić blenderem, który radzi sobie w moim domu ze wszystkim.
Moja masa makowa jest pełna bakalii, miodu. Jej smak jest niesamowity!
Składniki:
Gotowe!
Moja masa makowa jest pełna bakalii, miodu. Jej smak jest niesamowity!
Składniki:
- 250 gram suchego maku niebieskiego
- 2/3 szklanki kandyzowanej skórki pomarańczy (najlepiej własnej roboty)
- 4 łyżki miodu
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 5 łyżek płatków migdałów
- 3/4 szklanki rodzynek
- 1/4 szklanki suszonej żurawiny
- 1 laska wanilii
- 2 krople aromatu waniliowego
Gotowe!
no i taką mase makową to mogłabym jeść wręcz kilogramami :)
OdpowiedzUsuńJa również, samo zdrowie! :)
Usuń