Sałatka z fetą, awokado, pomidorem i orzechami nerkowca
Nie ukrywam, że najbardziej na świecie lubię jeść sałatki. Wystarczy jakaś zielona baza (rukola, szpinak, sałata lodowa) i dodatki (tutaj mamy ogromne pole do popisu!). Teraz czas na dressing, aczkolwiek według mnie nie jest on konieczny. Czasem wystarczy jedynie polać sałatkę aromatyzowaną oliwą z oliwek, która nada jej spójności i charakteru.
Składniki (2 porcje):
- garść rukoli, umytej i osuszonej
- 30 gram sera fety
- 10 pomidorków koktajlowych
- 1/2 awokado
- garść prażonych orzechów nerkowca
- olej z orzechów włoskich
Fetę kroimy w kostkę, awokado w plastry a pomidorki na ćwiartki. Na talerzu układamy rukolę, następnie pomidorki, fetę i awokado. Całość posypuję prażonymi orzechami i skrapiam olejem z orzechów włoskich.
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy