Krem czekoladowy z kaszy jaglanej i awokado
Składniki:
- 10 łyżek kaszy jaglanej
- szklanka mleka 1,5%
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka stewii
- 1 łyżeczka kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
- 1 awokado, pozbawione skórki i pestki
- suszone daktyle do podania, świeże lub suszone owoce, orzechy
Kaszę jaglaną opłukujemy wodą, zalewamy mlekiem i gotujemy około 20-22 minuty, do miękkości. Następnie dodajemy kakao, miód i stewię. Całość dokładnie mieszamy, przekładamy do blendera razem z obranym awokado i miksujemy na gładki mus. Po wszystkim krem czekoladowy przekładamy do pucharków i podajemy z owocami, orzechami, z czym lubimy... :)
Taki krem czekoladowy świetnie się sprawdzi również jako nadzienie do naleśników lub tarty.
Brak komentarzy