Składniki:
  • 10 łyżek kaszy jaglanej
  • szklanka mleka 1,5%
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka stewii
  • 1 łyżeczka kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
  • 1 awokado, pozbawione skórki i pestki
  • suszone daktyle do podania, świeże lub suszone owoce, orzechy
Kaszę jaglaną opłukujemy wodą, zalewamy mlekiem i gotujemy około 20-22 minuty, do miękkości. Następnie dodajemy kakao, miód i stewię. Całość dokładnie mieszamy, przekładamy do blendera razem z obranym awokado i miksujemy na gładki mus. Po wszystkim krem czekoladowy przekładamy do pucharków i podajemy z owocami, orzechami, z czym lubimy... :)
Taki krem czekoladowy świetnie się sprawdzi również jako nadzienie do naleśników lub tarty.

Brak komentarzy