Chwila przerwy od dodawania postów a ja mam wrażenie jak gdyby nie było mnie tu całe wieki. Wybaczcie. Sesja oraz inne codzienne obowiązki pochłonęły mnie zupełnie, tak, że zupełnie nie mam czasu na nic ale nie martwcie się - gotuję i jem nadal, a wszystko co według mnie jest ładne i smaczne uwieczniam na fotografiach, by potem móc się z Wami tym podzielić. 
Ostatnio staram się odżywiać bardzo zdrowo, jeszcze lepiej niż do tej pory. Wielonienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w rybie oraz awokado w połączeniu z węglowodanami złożonymi i białkiem pełnowartościowym to gwarancja dobrze zbilansowanego posiłku. Jeżeli do tego jest to posiłek ładny i smaczny, to już niczego więcej do szczęścia mi nie potrzeba. 

Składniki:

  • 1 grahamka lub inne pieczywo pełnoziarniste 
  • 1/2 awokado 
  • 1/4 czerwonej cebuli 
  • sok z 1/4 cytryny 
  • 1 wędzony śledź 
  • sól i świeżo zmielony pieprz 
  • rukola 
Awokado i cebulę posiekaj drobno, wymieszaj z sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Wędzoną rybę podziel na mniejsze części. Pieczywo pokrój w plastry i opiecz w tosterze na chrupko. Na grzankach ułóż pastę, wierzch udekoruj wędzoną rybą i rukolą. Zjedz od razu. 

Smacznego, Klaudia. 




Brak komentarzy