Uwielbiam tego typu owsiane ciasteczka. A tym przepisem jestem wybitnie oczarowana. Są smaczne, słodkie i mięciutkie. Idealne do porannej kawy lub jako drugie śniadanie.
Składniki (na 25-30 sztuk, w zależności od wielkości):
- 200 gram płatków owsianych
- 1 szklanka mąki orkiszowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki cynamonu
- 2 jabłka
- 2 jajka
- 4 łyżki oleju kokosowego
- 220 gram miodu
- szczypta soli
Miód i olej kokosowy rozpuść. Płatki wymieszaj z mąką, cynamonem, proszkiem do pieczenia i solą. Jabłko zetrzyj na tarce. Wymieszaj wszystkie składniki a następnie schłodź je w lodówce. Piekarnik rozgrzej do 175 stopni. Z przygotowanej masy uformuj ciasteczka i ułóż na blaszce do pieczenia. Ciastka piecz w rozgrzanym piekarniku przez 10- 12 minut. Studź ciastka na kratce a następnie przechowuj w puszce... lub zjedz od razu. Nie wszystkie na raz :)
Smacznego, Klaudia!
Brak komentarzy