Uwielbiam tego typu owsiane ciasteczka. A tym przepisem jestem wybitnie oczarowana. Są smaczne, słodkie i mięciutkie. Idealne do porannej kawy lub jako drugie śniadanie. 

Składniki (na 25-30 sztuk, w zależności od wielkości):
  • 200 gram płatków owsianych 
  • 1 szklanka mąki orkiszowej 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki cynamonu 
  • 2 jabłka
  • 2 jajka
  • 4 łyżki oleju kokosowego
  • 220 gram miodu
  • szczypta soli 
Miód i olej kokosowy rozpuść. Płatki wymieszaj z mąką, cynamonem, proszkiem do pieczenia i solą. Jabłko zetrzyj na tarce. Wymieszaj wszystkie składniki a następnie schłodź je w lodówce. Piekarnik rozgrzej do 175 stopni. Z przygotowanej masy uformuj ciasteczka i ułóż na blaszce do pieczenia. Ciastka piecz w rozgrzanym piekarniku przez 10- 12 minut. Studź ciastka na kratce a następnie przechowuj w puszce... lub zjedz od razu. Nie wszystkie na raz :)

Smacznego, Klaudia!






Brak komentarzy