Śniadanie niemalże perfekcyjne. Gruszki i brzoskwinie skropione sokiem z cytryny i wymieszane z konfiturą brzoskwiniową, zapieczone pod warstwą zmiksowanej granoli. Tak upieczone owoce podaję z jogurtem naturalnym i syropem klonowym. Ciepłe, o smaku lata, śniadanie. Dziś doszłam do wniosku, że czasem sama sobie zazdroszczę, że siebie mam :D Cóż, takie śniadania mieć na porządku dziennym.. luksus.
Składniki (na 2 porcje):
- 3 gruszki
- 2 brzoskwinie (użyłam ciasteczkowych)
- 2 łyżki konfitury brzoskwiniowej
- sok z połowy cytryny
- 4-5 łyżek gotowej granoli, zmiksowanej na pył
- jogurt naturalny lub grecki do podania
- syrop klonowy
Owoce myję i kroję. Mieszam z sokiem z cytryny i konfiturą brzoskwiniową. Przekładam owoce do kokilek i posypuję zmiksowaną granolą. Zapiekam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 25 minut. Jeszcze ciepłe podaję z jogurtem naturalnym i syropem klonowym.
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy