Obłędnie smaczny makaron czekoladowy z dodatkiem mascarpone wymieszanego z jogurtem greckim i wanilią, świeżymi malinami o prostym sosem z białej czekolady to danie, które zachwyci zarówno dorosłych jak i dzieci. Letnie, smaczne i przepyszne danie. Świetne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dodatek malin i świeżej mięty powoduje, iż całość jest lekka, świeża i zdecydowanie staje się definicją słowa lato. Wypróbujcie i przekonajcie się sami.
Składniki (na 4 porcje):
- opakowanie czekoladowego makaronu Lubella
- 500 gram malin
- 500 gram mascarpone
- 250 gram jogurtu greckiego
- 1 laska wanilii
- 150 gram białej czekolady
- 2 łyżki masła
- 5 łyżek śmietany 30%
- świeża mięta
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Maliny i miętę umyj i osusz. Mascarpone wymieszaj z jogurtem greckim i wanilią. W niewielkim rondelku podgrzej czekoladę ze śmietaną i masłem do połączenia. Porcję makaronu podaj z mascarpone, malinami, świeżą miętą. Całość polej sosem z białej czekolady. Podaj.
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy