Składniki (na 3 porcje):
- 500 gram piersi kurczaka
- marynata: 1 łyżka musztardy francuskiej, sok z połowy cytryny, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka syropu klonowego
- 1 mango
- garść świeżej mięty
- 200 gram mixu sałat (użyłam z burakiem)
- garść orzechów nerkowca
- dressing: 1/2 łyżeczki musztardy francuskiej, łyżka syropu klonowego, sól, pieprz, sok z połowy limonki
Pierś kurczaka kroję na mniejsze kawałki, marynuję i piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 15 minut. Mango obieram, kroję w kostkę. Orzechy siekam drobno. Miętę myję. Na dnie naczynia układam sałatę, pokrojone, mango i pieczonego kurczaka. Całość posypuję posiekanymi orzechami i polewam dressingiem. Dekoruję miętą.
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy