Na słodko

Płatki jaglane z karmelizowanym rabarbarem, płatkami migdałów, miodem i jogurtem naturalnym

08:00

Pyszny pomysł na smaczne i szybkie śniadanie z użyciem sezonowego warzywa jakim jest rabarbar. Danie jest lekkie, idealne na rozpoczęcie dnia.

Składniki (na 1 porcję):

Karmelizowany rabarbar:
  • 1 łodyga rabarbaru
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka masła

Dodatki:
  • 3 łyżki płatków jaglanych
  • 100 gram jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki prażonych płatków migdałów
Na patelni rozpuszczam masło. Rabarbar kroję na mniejsze kawałki i duszę na maśle. Dodaję miód i karmelizuję warzywo przez 3-4 minuty, aż stanie się miękkie.
Karmelizowany rabarbar podaję z płatkami, jogurtem, migdałami a całość polewam miodem.

Smacznego, Klaudia.


Zobacz także

2 komentarze