Składniki:
- 6 jaj
- 250 gram pieczarek
- 1/2 cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 pęczka koperku
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Jaja gotujemy na twardo, około 6 minut od zagotowania wody z jajkami. W tym czasie na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek smażę posiekaną bardzo drobno cebulkę i czosnek. Dodaję starte na tarce pieczarki i całość duszę 4-5 minut. Doprawiam szczyptą soli i pieprzu. Jajka obieram ze skorupek, kroję na pół i wyciągam żółtka, które umieszczam w misce. Do tej samej miski dodaję majonez i całość mieszam do momentu aż masa będzie kremowa. Dodaję duszone pieczarki oraz posiekany drobno koperek. Doprawiam jeszcze szczyptą pieprzu i dokładnie mieszam. Gotową masę przekładam do jajek, w miejsce po żółtku i jeszcze trochę ponad. Podaję od razu lub po schłodzeniu.
Smacznego, Klaudia.
0 komentarze