Na słodko

Krem jaglany z jagodami i granolą

08:30

Idealny pomysł na zdrowe i sycące śniadanie. Krem z ugotowanych na mleku płatków jaglanych zmiksowanych z jogurtem naturalnym podany z jagodami i chrupiącym akcentem, czyli domową granolą.

Składniki (na 1 porcję):
  • 4 łyżki płatków jaglanych
  • 1/2 szklanki mleka
  • 100 gram jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu
  • 100 gram jagód
  • 3 łyżki domowej granoli, np. z tego przepisu
  • syrop klonowy do polania
Płatki jaglane gotuję w mleku do miękkości. Miksuję z jogurtem naturalnym i miodem. Podaję z jagodami, domową granolą i syropem klonowym.

Smacznego, Klaudia.


Zobacz także

4 komentarze

  1. wygląda apetycznie ,fajny posiłek na rozpoczęcie dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zgłodniałam! Musze w końcu zmontować granolę i spróbować jaglanki, która w Twojej wersji nawet mi się podoba ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszy mnie to niezmiernie! A jaglanka to samo zdrowie! :)

      Usuń