Fotografia kulinarna- best photos

Jaglanka wiśniowa z borówkami, winogronami i orzechami laskowymi

08:30




Przyznaję się bez bicia. W dużej mierze kocham maj za światło rano. Za bez, za rabarbar i za szparagi też. Ale co z tego. To światło o 7:00 czy 8:00 rano jest bezbłędne i od aparatu aż ciężko mi się oderwać. Zupełnie przypadkowo poszłam w stronę fioletu. Teraz sama jestem sobie wdzięczna za ten zmysł dobierania dodatków w kilka chwil aby stworzyć coś spójnego. To są kolejne "moje ulubione" zdjęcia do których będę wracała z przyjemnością. 
Śniadanie. Płatki jaglane, gotowane na wodzie z dodatkiem jogurtu naturalnego i dżemu wiśniowego z płatkami róż. Borówki, winogrona i orzechy laskowe też są. I dużo kwiatów do dekoracji!  Co najważniejsze! To jest danie, które zje absolutnie każdy bo jest bezbłędnie pyszne. I tyle w temacie.

Składniki (na 2 porcje):

  • 2/3 szklanki płatków jaglanych 
  • 2 szklanki wody 
  • 4-5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 3- 4 łyżki dżemu wiśniowego z płatkami róż 
  • dodatki: borówki, winogrona, orzechy laskowe, chia 
Płatki jaglane gotuje w wodzie do miękkości. Dodaję dżem i dokładnie mieszam. Dodaję jogurt naturalny. Gotowe płatki przekładam do miski. Dekoruję garścią borówek, winogronami, podprażonymi orzechami laskowymi i nasionami chia. Podaję od razu.

Smacznego, Klaudia!







Zobacz także

0 komentarze